Kindred spirit / Najib Razak / Politics in general / Umno & Barisan Nasional

The Kedah Saga

We received this comment from one of the readers regarding the recent plot by some Umno members to topple the Menteri Besar of Kedah. Perhaps, these members have found out that the Menteri Besar had received billions of ‘donation’ from ‘the middle east’, or his company had used its loan money for other purposes and had caused loss of Malaysian assets to the hands of foreigners in the bid to reduce those loans.

The comment is as below:

By any measure, merely looking at the countenance of the Kedah Umno leaders and that of Datuk Seri Mukhriz Mahathir, the latter looks more trustworthy and dependable compared to some of those seeking to remove him as the Kedah Mentri Besar.

That however is very superficial and indeed subscribing to the shallow notion of judging books by their covers.

But “open the books” and the very first chapter will reveal that some of the “mutineers” have got no moral standing to judge Mukhriz let alone call for his resignation.

For one, the likes of the chief mutineer Datuk Ahmad Bashah Md Hanifah, is part of the Umno/Barisan Nasional team that lost Kedah to PAS in the 2008 general election.

Worse is Education Minister Datuk Seri Mahadzir Khalid, though not present during the press conference calling for Mukhriz’s ouster, had explicitly stated his support for Bashah’s move, ignoring that he was the Kedah Mentri Besar when Umno/BN fell in 2008.

Apart from the duo, also present was Minister in the Prime Minister’s department Datuk Seri Mohd Jamil Khir Baharom and he had yet to convincingly clear himself up over the Yapeim foundation scandals regarding the use of public contributions in his overseas trips and purchase of a golf stimulator.

In the line up was also Datuk Seri Azeez Rahim who chairs the national Pilgrimage Fund board or Tabung Haji. He too had not been able to convince the public over last year’s move to allegedly attempt to bailout the scandalous 1MDB sovereign fund by using the savings of pilgrims to buy a piece of land at an inflated price.

To compound the issue further is that it is widely believed that the mutineers were “encouraged” by none other than embattled Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak whose position had been made untenable by Mukhriz’s father Tun Dr Mahathir Mohamad.

Given the scandals hanging over Najib’s neck, from the 1MDB to the RM2.6 billion donations into his personal account and his inability to alleviate the cost of living that is seriously affecting the middle and lower income group, he had lost any moral ground to push for Muhkriz’s resignation.

Such is the nausea felt by members of the public over the move that quite a number had turned to the social media and one of the popular tagline is that “Rakyat Mahu PM Baharu Bukan MB Baharu” (The rakyat wants a new Prime Minister, Not a new Mentri Besar).

The tagline underscores the mood of the electorate, not only in Kedah but the rest of the nation.

In the first place, after Umno/BN lost Kedah in the 2008 general election, in a desperate move to win back Kedah, Najib had promised the voters in the State that if Umno/BN won, Mukhriz would be made the MB.

It is widely accepted that many voters in Kedah crossed party lines and gave their vote to Umno/BN merely because of that promise.

After all, which Kedahan is not proud that Mukhriz, the son of their favourite son, Dr Mahathir, is coming home to roost.

While Mukhriz may not be popular with some of the Kedah Umno warlords, as he is not cut from the same cloth as them, he is popular with the larger part of the populace.

The whole move smacks of hypocrisy and the general populace have not missed it.

While the mutiny is not totally unexpected given the awkward relationship between Mukhriz and Najib, the timing of it contributes much to the intrigue.

If Najib and Umno are truly bent on making changes to any state leadership due to weakness of the MB, surely Pahang, Najib’s home state, should be top of the list after the bauxite debacle.

Surely too, Najib and Umno should work towards clearing up the scandals surrounding Jamil Khir, Azeez and to a high degree Mahadzir for the degeneration of the Malaysian education system under his watch. He should be sacked.

And finally, if Najib is truly honest in wanting Umno to regain its former glory, he should sack himself.

End.

You might also want to read:

1) Tindakan Disiplin – Untuk KB Kedah, Tidak Ada Keperluan. Untuk KC Teluk Kemang, Gantung 6 Tahun!

2) Setia Umno: Antara Tersurat dan Tersirat

3) Mutiny in Kedah

4) Banyak betul kebetulan berlaku di dalam politik Najib

5) ANTARA MUKHRIZ DAN 14 KETUA BAHAGIAN KEDAH, SIAPA YANG GAGAL?

17 thoughts on “The Kedah Saga

  1. Quote: “if Najib is truly honest …” Wow! that is the understatement of the year!

    These “tainted” leaders must have received top blessings to carry out that desperate attempt.

    After all, they stand to lose if Najib goes. Simply because only under Najib, can these half-baked, untalented, immoral, scandal-laden postbearers, hope to hold on to their wealth and positions. Najib loves these incompetently greedy but loyal mediocres.

    Obviously to them, ‘cari makan’ is more important than the rakyat’s wishes.

    Like

    • Video denganucapan paling bernas dari Mushidul Am TIBAI mengenai usaha geng ‘penyamun’, merampas jawatan MB Kedah dari Mukhriz untuk diberi kepada ‘chief-penyamun’ yang juga kepimpinan tertinggi yang menyebabkan Kedah jatuh ketangan PAS pada 2008.

      Like

  2. Alkisah, jika diikutkan hikayat ini dari awal lagi, para pembaca akan dapat mengetahui bahawa apabila si Mukhriz menawarkan diri untuk menjadi salah seorang ahli UMNO yang telah terus menerus menganiayai ayahandanya, beliau adalah seorang ahli koporat yang telah berjaya. Mempunyai wang yang diusaha sendiri dan harta yang bukannya dari peninggalan pusaka bapanya – kerana bapanya masih ada hidup bernyawa. Ringkas kata beliau orang berduit dan telah kaya dan memasuki politik bukan untuk menjadi kaya melalui ‘rent-seeker’!.
    Bandingkan lah dengan algojo-algojo yang mahu menjatuhkan beliau. Hampir kesemuanya adalah orang-orang yang tidak begitu kaya tetapi apabila memasuki politik UMNO menjadi tersangat kaya. Mereka tak puas hati kerana kaya sebagai rent-seeker masih belum cukup, mereka mahu kuasa untuk menjadi lebih kaya di atas kesusahan marhaen seluruh Negara Darulaman.
    Berkokok berdegar-degar; tahi melekat di atas gelegar!

    Like

  3. Pingback: The Fight for Kedah: UMNO versus UMNO (Mahathir versus Najib) | weehingthong

  4. a mad blogger.. cacaii madey so-called

    ok.. lawaks

    ———————–
    Mukhriz sbnrya xberminat jd MB kedah sbb ia terlalu ‘local’ dan traditional way.

    selepas gagal lawan KJ sebagai KP UMNO. so bapanya suruh dia jd MB Kedah…

    Dia sebenarnya mengidamkan mahu menteri penuh tp disbbkn he was incapable so bapanya buat plan B… cantas Ahmad Bashah and UMNO kedah naikkan dia sbg MB as instant noodles..

    so diapun terimalah.. tingglah kejap ‘life’ asalnya yg totally different dgn style dengan org Kedah..

    lama mana nk sembunyi identiti.. the FAKE JUBAH n KOPIAH… so not matched.. with his existing lifestyle son of madey.. the truely western style family.

    now.. down to the lane.. mukhriz can’t go anymore.. with or without Ahmad Bashah peoples.. Mukhriz can’t go anymore in Kedah..

    Sadly said…pity to Madey.. u plan now failed n failed.. becos ur is heart so dark to uprise your son by slashing others for the sake of ur legacy & ur loving son (s)

    No macai2 anti Najib mengelupor mcm anjing giler.. xde dh proksi utk buat harta kroni… thanks UMNO Kedah!

    Like

    • Dalam para pertama lagi dah sebut apa yang Mukhriz minat atau tak minat. Tahniah sebab anda lebih mengenali Mukhriz dari kami semua. Terima kasih.

      Like

    • Aiit, kamu ni bangang ke apa? Bila pula yang bapak dia suruh dia jadi MB Kedah. Kamu ingat Najib tunggul kayu ke, Dr.M boleh suruh anak dia jadi MB Kedah sesuka hati dia? Kalau Dr.M mahu anak dia jadi MB, mengapa setelah letak jawatan baru dia benarkan anaknya masuk politik?

      Hakikatnya; Semasa kempen PRU13, Najib yang berjanji kepada Rakyat Kedah bahawa beliau akan melantik Mukhriz sebagai MB, jika BN menang. itu pun Najib letak Mukhriz bertanding di Ayer Hitam, kubu-kuat PAS. Najib sendiri pun terkejut Mukhriz boleh menang dengan majority 2446. Sebab itulah dia terpaksa tunai janji dan lantik Mukhriz sebagai MB.

      Kebanyakan dari ‘geng penyamun’, termasuk bekas-MB (diangkat pula jadi Menteri penuh selepas pecat Muhyiddin) adalah mereka yang tidak sedar diri. Mereka terbukti telah gagal memerintah Kedah dengan baik sehingga menyebabkan Kerajaan BN tumbang kepada PAS pada 2008. Hari ini, tanpa rasa bersalah dan dengan bermuka-tembok, mahu ‘merampas’ kembali jawatan itu dari mukhriz demi ‘tempolok’ sendiri.

      Like

    • Tulisan yang hancur, sekejap bahasa Malaysia sekejap bahasa Inggeris, tercampur aduk. Ejaan pun macam budak tak sekolah.

      Ini adalah sifat macai yang dah termakan dedak, gelojoh, tamak, kurang bijaksana, ikut perintah membabi buta dan amat cetek pemikiran.

      Paling ketara, sifat bodoh sombong – hanya untuk kipas bos yang berkiblatkan “WANG adalah raja”.

      Like

    • “Nothing can stop the man with the right mental attitude from achieving his goal; nothing on earth can help the man with the wrong mental attitude.”

      (Hate darkens the mind like the twilight blackening the horizon)

      “In matters of style, swim with the current; in matters of principle, stand like a rock.”

      (Swim the najib current and go down with the tide)

      – Thomas Jefferson

      Like

    • Belajaq bahasa orang putih dari sapa ni chek? Mad Bashah ka Mahadzir ka Johari ka? atau yang paling hebat, hat yang ada “master” tu, si Azeeezzz ka?

      Damned.. Pee Emm Ohh either ran out of talent or (more likely) ran out of moolahh; so desperate that they are forced to hire these kind of idiots as cytros…

      Like

    • Gua lebih percaya dan yakin dengan mamak kerala, dari boogees p****** dok syok sendiri tu.

      Wei anak anjing bin anak haram, terus makan **** si boogees p****** tu, dah last akhirkata,

      P****** mak kau dengan seluruh keturunan kau anak haram.

      JMD: Please refrain from profanities when commenting. Thank you.

      Like

  5. This latest attempt to remove Mukhriz Mahathir could also be a sly strategy to win over PAS. If Mukhriz is no longer MB, then PAS candidate will win Kedah hands down.

    Perhaps it is a calculated tactic to persuade PAS to join UMNO for PRU14.
    Who knows?

    Like

  6. Every politician aspires to be appointed to the highest office. Some adopt the Machiavellien approach, the ends justifies the means.Some are honorable in their conduct.
    Which group does Mukhriz belong to? The rakyat have not heard any scandal involving Mukriz or he has made money through corrupt means. Those who tried to topple Mukhriz do not have good reputation or integrity.

    So the rakyat will take the side of Mukhriz and will not allow him to be replaced by another UMNO leader.If UMNO does not heed this sentiment, then UMNO/BN will lose Kedah in PRU14.

    Like

  7. Pingback: The Kedah Saga | ajai62

Astound us with your intelligence!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s