Kindred spirit / Najib Razak / Socio-economy / Umno & Barisan Nasional

Failed State, Pengemis dan Najib Razak

Berikut adalah tulisan dari seorang pembaca mengenai ucapan Presiden Umno yang beliau dengari pagi semalam..:

____________________________________

Satu hari yang sudah, kami mendengar secara langsung ucapan Presiden UMNO merangkap Perdana Menteri Malaysia ketika beliau merasmikan persidangan UMNO di PWTC. Kami tidak ingin mengulas mengenai sambutan yang dikira hambar, ataupun corak penyampian menjerit-jerit yang tidak melambangkan pemimpin yang mempunyai ‘flair’ ataupun ‘finesse’, mahupun pembentangan visual yang mengelirukan.

Hanya satu perkara yang ingin kami sentuh mengenai ucapan ini, iaitu apabila presiden parti Melayu ini menyangkal keras dakwaan tentang kemunduran ekonomi negara di bawah pentadbiran beliau.

Ini kata beliau:

“Terkini, dalam laporan daya saing global 2015-2016 oleh World Economic Forum, Malaysia telah melonjak 2 anak tangga kepada kedudukan 18 daripada 144 buah negara utama ekonomi di dunia.

Justeru, mana mungkin orang boleh mengata kita sebagai fail state atau pengemis di bawah kepimpinan saya kini.

Malah, antara contoh yang boleh dibanggakan lagi, pertamanya, pembinaan Pelantar Gas di Laut Caspian, pengurusan Lapangan Terbang Antarabangsa Kedua di Istanbul, pelaburan Shale Gas yang merupakan Pelaburan Langsung Asing atau FDI terbesar di Kanada hasil kendalian anak-anak bangsa kita.

Selain itu, Penyediaan Perkhidmatan Kesihatan yakni IHH Healthcare Berhad sebagai yang kedua terbesar di dunia, serta penyelenggaraan fasiliti stesyen dan pengendalian Mekah Metro, adalah juga kejayaan anak-anak bangsa kita, dan segalanya ini hasil perjuangan UMNO”. – SOURCE

Is this guy for real?

We are not beggars because we ranked no 18th in Global Competitiveness Index?

Kita bukan pengemis sebab syarikat Malaysia menyelengara Mekah Metro atau membina pelantar minyak di Lautan Caspian?

Aduhai Labi.

Ya kita berada di ranking ke-18, syarikat kita menjadi pelabur terbesar di Kanada, tetapi ini tidak bermakna rakyat hidup senang-lenang.

Jika rakyat tidak Miskin, masakan hampir 41% ( ya EMPAT PULUH SATU PERATUS) rakyat Malaysia mendapat bantuan BR1M. Tidakkah presiden UMNO sedar akan hal ini? Tambahan lagi beliaulah pelopor program BR1M.

Gaji tidak naik, kalau naik hanya ciput. Contohnya gaji pekerja di Selangor hanya naik RM 20 sebulan pada tahun lepas. Tapi kos sara hidup makin meningkat. Yang hairan bin ajaib, kebanyakan tekanan daripada kos sara hidup ini adalah disebabkan tindak tanduk Kerajaan pimpinan Najib Razak.

Tidakkah beliau  tahu bahawa rakyat makin dihimpit dan diasak dari segala arah, terutamanya sejak kebelakangan ini?

Tol naik.

Tambang LRT naik.

Tambang KTM komuter naik.

Tambang ERL naik.

Subsidi beras murah untuk orang Miskin di hapuskan terus.

Subsidi tepung dihapuskan, secara sembunyi tanpa dihebahkan kepada rakyat.Ini bukannya ‘gentlemen’, seperti kata presiden UMNO pagi tadi bahawasanya “I am a gentleman’.

Kadar elektrik akan naik bulan depan.

Najib berkata pada Muhyiddin yang dia adalah gentleman..

Najib berkata pada Muhyiddin yang dia adalah PM yang gentleman..

Kadar ringgit berbanding dollar jatuh teruk. Begitu juga berbanding Pound Sterling, Euro, dan Singapore Dollar. Ini memberi impak negatif terhadap import makanan seperti susu dan daging.

Apabila rakyat menjadi makin papa kedana, syarikat perniagaan juga akan merasa bahang tekanan. Jadi tidak hairanlah apabila statistik terkini menunjukkan peningkatan sebanyak 22% orang yang tidak berkerja di negara ini berbanding tahun lepas.Kadar pengaguran makin meningkat.

“Justeru, mana mungkin orang boleh mengata kita sebagai fail state atau pengemis di bawah kepimpinan saya kini”

Aduhai Kassim!

Yang lebih menghairankan, ataupun lebih tepat lagi, yang lebih mengecewakan, adalah apabila ‘pemimpin-pemimpin’ UMNO di dalam dewan memberi tepukan gemuruh kepada ucapan presiden ini. Orang Melayu di luar dewan mungkin ada yang miskin harta-benda, tetapi mereka setidak-tidaknya mereka tidak miskin jiwa dan minda. Namun, nasib mereka yang di dalam dewan lebih teruk lagi, mereka ini mungkin tidak miskin harta-benda, tetapi lebih parah lagi, mereka ini miskin jiwa dan akhlak. Hakikatnya, inilah kemiskinan yang paling bahaya.  Bukan hanya pemimpin sebegini masih disanjung dan dipuji, malah pemimpin yang menegakkan kebenaran dikritik, dicerca, dan dihukum.

Inilah yang menjadikan kita failed state.

Cakap tak serupa bikin

Cakap tak serupa bikin

Anda juga mungkin ingin membaca:

1) DALAM MEMBELIT DAN BERBELIT-BELIT, JANGAN SAMPAI TERBELIT DIRI SENDIRI…

2) After being caught being inconsistent, Zahid passes the buck to MACC on number of RM2.6 billion donors

3) Jawapan Najib kenapa ada orang boleh derma sebegitu banyak – “Dunia Penderma Tak Sama Dunia Kita”

4) On RM2.6b, Najib’s answers beg more questions

5) PAS snubs Umno’s offer to join forces

6) The Warrior King named Cash

7) Dewan kecoh bila WAKIL PERAK PERTIKAI PERJUANGAN Tun Mahathir

28 thoughts on “Failed State, Pengemis dan Najib Razak

      • Aiyoh, so desperate ah, need to promote your site here?

        Just because you promote your “reply” here doesn’t mean your blog are in the same class/league as this wan..

        p/s By the way, how much you get? wink wink…

        Like

      • LSS, with your extensive charts and shallow understanding on the issues at hand, would you expect peoples to come and praise you like a najib’s hero?

        Try put all that to common peoples and give them assurances that increased price of goods, toll hike, expensive public transportation is good for the people, I would be surprise you could leave the area without a nasty comments or even that kinda scary look in the eyes from them.

        You see, you’re way off from being a part of solution but to make matter worse you’re part of a problem in Malaysia and that means you LSS, is in the same boat with nakhoda najib and his cohorts in a problematic kapal.

        Like

      • Haiyo lss please tell the folks at the street how well our economy with your boombastic charts. We dont feel anything from it nothing and speak malay good malay when you speak to them and dont forget to tell felda settlers how good is fgv in klse from rm 4 to just rm 1 also in malay. Ayoo…

        Like

  1. The speech shows desperation. He had to raise his voice many times to FORCE those attending to clap. You can see how the assembly has become a North Korea “Dear Leader” event. ‘Leaders’ and delegates were so eager to ‘prove their solid support’ by clapping like monkeys. Even when the points and punchline were weak.

    Bodek and butt-kissing is the dominant culture in Unnoticed right now for it pays. The rakyat and country be damned.

    Like

  2. Poor little Eric See-To of Arahe Solutions Sdn Bhd, having been caught red-handed lying on this issue…

    …has attempted to rebut this article, and failed miserably.

    (He also fails grammar miserably, treating us early on to this complete mess of a sentence: “The desperation of Tun Mahathir’s camp is reaching sky-high and have yet again resorted to lies and half-truths – this time way worse than before – thinking rakyat is stupid to believe them.”)

    Eric, Eric, Eric.

    Not too late to sue SJI for the education they obviously failed to deliver to you.

    I think you and Paul Low may need to form a club called USCAG (Useless Subservient Chinese Appendages of the Gomen.)

    Kind of fits the MCA as well, that description.

    Like

    • YOU READ THAT WHOLE PIECE TO THE END? Hats off to you dear sir!
      I have no patience to read it beyond the 3rd para. Too gibberish. My aunt who is a writer always told me: if you have to defend someone who wrote you a one page letter with something as thick as a novel, then you have lost the argument to begin with.
      LSS is just a fraud posing as an economist or a female or an accountant which he is neither. Never waste time on people who has cluttered mind.

      Like

    • It is cute how top bloggers have their own hate-fans. OutSyed has RPK and Jebat has LSS. What a great compliment to have Najib paying money to mercenaries just to answer and reply to each article these two bloggers are churning out. Since these RPKs and LSSs have no credibility or the intelligence to start with, their efforts are always off the mark. Take RPK for instance, his ramblings on so called ‘inside stories’ and behind the scene political manourvres are tedious and illogical. He still play as if it’s Malaysia Today of 2006! Those days are long gone brother.. just retire, come back and we can have a few drinks again. Nothing good can do for you by turning a 180 and making MToday lose credibility. As for LSS, the moment he attacks people by comparing Najib to Mahathir’s performance, then it is game over. He is playing as if Mahathir is a prime ministerial candidate! Must be somekind of a wannabe blogger. That boy is stuck in the 90s. His stupidity must have been born along with him. The moment he list down Mahathir’s failures, it made me thinking about Najib. How I see Najib, in Mahathir’s cabinet back then nodding all the way like a blubbering fool. If Najib is that good, why didn’t he say something? Whatever Mahathir did wrong, Najib is equally guilty because he was part of the government too. This strengthen my beliefs that I should not vote for BN ever. As a non BN voter, what LSS and other pro Najib did is just made BN look even worse. I was right for not voting them before. Thank you RPK and LSS for using my tax money and show us why we should not vote for Najib in the future.

      Like

    • he likes graphs. probably when he goes to the shops to buy stuffs, he shows the graphs to the shop owner, and he gets to take what he wants.

      Like

  3. the fellas are not going to be charged, neither they will be ashamed of what they did to UMNO. ini jenis orang yang tiada malu, dan tiada segan untuk terus gelak riang di pentas sambil terus menerus membuat keburukan pada UMNO

    soal 2.6 bilion ini sangat lah senang nak diselesai, namun disebabkan keikhlasan tiada di hati dan mata mereka, sudah ditunjukkan pada kita apa jenis sebenarnya manusia manusia ini. semoga kita dikurniakan akal yang terus waras dan minda yang senantiasa ingat akan betapa bahaya nya orang orang ini sekiranya terus menerus dipilih sebagai pemimpin.

    mereka akan bengkok kan undang undang kalau mereka mahu dan runtuhkan undang undang, itupun kalau mereka mahu. tiada polis yang akan tangkap mereka dan akan siasat orang orang ini. sedarlah wahai rakyat bahawa sa nya kamu tiada kuasa langsung untuk berbuat apa apa.

    ingatkan wahai anak anak sekalian yang ini lah manusia yang merosakkan UMNO dan peradaban manusia. perbanyakkan lah ilmu didada supaya apabila didatangi manusia serupa orang orang ini, cekalkan lah akal mu dan tetapkan lah hati dan jiwa mu untuk menghadapi musuh musuh yang terang dan jelas ini.

    semoga rakyat senantiasa dilindungi oleh Sang Pencipta insha Allah

    Liked by 1 person

  4. Malu tengok seluruh perwakilan bertepuk tak berhenti menyokong najib. Jelas menunjukkan kelemahan akal fikiran mereka memahami skandal najib 1mdb dsb. Bukti kukuh yang menunjukkan yang bebal semakin ramai dalam umno.

    Liked by 1 person

    • cuba tunjuk sikit bukti cik kak. nak tahu gak. klu ada bukti, 100% accurate? klu main agak2 je based on assumptions & sources frm internet, menjwb la kt sana tu ya. sy tak kata najib betul atau salah sbb sy tahu sy tak de real facts. who knows exactly what’s happening with strong evidence kt sini?

      Like

      • Kesian shahir. Tertinggal bas ye. Bawak-bawaklah membaca sendiri, takkan nak harap UMNO sodok masuk info dalam mulut sampai mati. Tak pe lah, sebab shahir ni bongok agaknya, jadi mari saya bantu.

        Here’s a hint: awak sekarang dalam blog siapa?

        Look around. Jangan malu nak tengok-tengok. Nak bukti, berlambak dok ada.

        Liked by 1 person

      • En shahir..bukti? Rupanya saudara salah seorang dari mereka diatas. Iaitu orang yang tidak mampu menganalisa secara logikal dan ilmiah segala yang ditulis didlm blog ini dan blog chedet…tak terjangkau dek akal saudara utk memahaminya. I rest my case.

        Like

      • Ini dah contradictory, dan jelas menunjukkan penulis tak faham apa yang ditulis. Tapi demi nak jalankan tugas untuk defend, tulis jugak…dan mendedahkan kebebalan untuk dilihat semua.

        “sbb sy tahu sy tak de real facts” <— Dah la ejaan macam budak S.K. Pos Brooke Gua Musang, sendiri mengaku jahil. Kalau lah begitu, DOK DIAM aje lah! Atau begitu eager nak tunjuk kat supervisor bahawa "menjalankan tugas"?

        Like

      • Shahir, usually when people do not have facts, they just shut up. But most of najib people when they do not have facts, they beat around the bush. So you see shahir, beating around the bush does not make you clever or genius lot, it does make you rather like a fool.

        Like

  5. Ini ciri2 manusia munafik. Dia sendiri telah menerangkan tentang dirinya sendiri semasa dia sendiri menggariskan mengenai ciri2 orang munafik satu ketika dahulu.

    Like

  6. I suspect this “Lim Sian See”, who, for a long time, used to claim to be a middle aged woman, is actually a mole planted by the DAP to plant seeds of hatred against UMNO.

    He/she/it does this specifically by continuously playing the tune of denigrating Dr Mahathir. Ostensibly done to prop up the current prime minister — who is so disgusting I can no longer bring myself to utter his name — but really to turn the majority of the public who still had high regard for the elder statesman against UMNO.

    He/she/it that names itself Lim Sian See has been doing a grand job so far. Every bit as efficient as other agents sent in to destroy UMNO from within. And the poor UMNO members… gave a standing ovation. This is why we call donkeys “donkeys”.

    Like

  7. A failed state is one where the PM does not deliver his promises.

    If he had an ounce of shame, he would have resigned long ago.

    Let us quickly summarise his “Performance vs Promises” ratio.

    To be kind, let’s start in 2013 only.

    DIRECT QUOTES from the PUBLISHED 2013 BN Manifesto:

    “Easing Cost Of Living” – tak payah cakap, lah.

    “Access to Quality Health Services” – we have fewer cancer speciallsts, in total, than some countries have in one hospital. What is the effect on TPPA on medicine prices in the future?

    “Towards Greater Efficiency in Public Transportation” – you mean “Towards More Expensive Public Transportation”? LRT up? Tolls up? Taxi fares up? Petrol up? KTM up?

    “World Class Infrastructure Development and Rural Transformation”: How can you even look FELDA shareholders in the eye?
    KLIA2 was delayed how many times, and at what cost to the public?

    “Strengthening Women’s Participation”: To be fair, the Cowgate affair came to a very sudden end, based on one letter to the new A-G. I suppose that was welcome news to one person.

    “Building a Resilient, Dynamic and Innovative Economy” – tak payah cakap, lah. 41% FDI flight in the last 12 months. Already broken the 55% GDP-debt ratio. Rated by Oxford group as Asia’s most “at-risk” economy”. The PM is so economically innovative that his own party can “misplace” US$700 million in its audited accounts.

    “Building towards Educational Excellence” – Vietnamese kids are more advanced than ours. ITM plunges 100 places and their chancellor says he doesn’t care?

    “The gradual reduction of intra-city tolls” – You see, the word “reduction” means GO DOWN, not GO UP.

    “Enhancing Security and Public Safety”: How many Malaysians feel safe on the streets? How many tourists in East Malaysia do?

    “Promoting Islam, Religious Freedom and Harmony”: Can you please ask the East Malaysians, Syiah, Chinese and Indians about this one? It’s the worst in Malaysia’s history.

    “Fighting the Scourge of Corruption”: Look at the billions wasted every year as detailed in the AG’s report, and the fact that we have more illicit money flowing out than any country our size. Or maybe it was all “donations”? The example starts from the top. And YAPEIM and MARA? Not a peep at PAU.

    “Revitalising the Public Service and Enhancing Good Governance”: We are still ranked one of the most corrupt public sectors in Apac by Ernst & Young. Is cracking down and sabotaging the MACC, SB, AGC and BNM part of “Revitalising the Public Service and Enhancing Good Governance?” Is twice ignoring BNM’s prosecution recommendations on 1MDB an example of “Good Governance”?

    Malaysia is now the laughing stock of the entire world.

    The rakyat are angry, suffering, embarrassed, directionless.

    Najib knows it.

    He does not care.

    He cares for nothing except power.

    The stage-managed shallowness of this PAU proves that fully.

    Like

  8. Najib telah pun melalak mengaku dia berjiwa besar. Tetapi sudah pun pecat dan menghalang TSMY dan DSSA daripada berucap pada PAU 2015.

    Orang berjiwa besar tidak akan menyalahkan pemimpin lain. Juga tidak memuji diri sendiri. Sikap “masuk bakul angkat sendiri” adalah sifat orang yang bongkak dan tak sedar diri.

    Berucap terpekik pekik sambil mengertak orang bawahan – adalah perangai diktator bukan pemimpin berjiwa besar.

    Aksi Najib saperti pelakon ‘amateur’ yang berulang kali berlatih – dibawah arahan “boss” nya.

    Kesian … titik permulaan terkuburnya UMNO diPRU14.

    Like

  9. Pingback: MY Failed State: Lim Sian See Sees a Seance | 書 政 shuzheng

  10. https://shuzheng.wordpress.com/2015/12/13/my-failed-state-lim-sian-see-sees-a-seance/

    “And Jebat: stay away from her or you’ll live to regret it. Don’t let beauty deceive you. Ever heard of, or seen, poison ivy?”

    This is Shuzheng referring to Annie, who rather amusingly thinks that LSS is a genuine female, rather than the male crony of some MCA Datuk.

    Annie says:

    “Well, since I know JMD and he actually tends to be charming with ladies, I would like to advise him to check out LSS. I heard LSS is quite pretty. Invite her for tea or something la JMD.”

    Bro, I would advise you to stay away from this tea date, unless Mr. LSS can promise that his arguments will be as well-baked as the scones or muffins at the tea.

    Currently Mr. LSS specialises in half-baked, as anyone reading his blog will agree.

    Like

  11. Eric does it again!

    In his latest wildly misleading posting, he claims that SR was inaccurate in saying that Richard N. Haythornthwaite was President of PetroSaudi UK.

    “On top of being a director in many very large companies, Mr. Haythornthwaite is the current Chairman (since 2006) of MasterCard International (yes, Visa card’s competitor) and the current Chairman of UK’s largest gas supply and electricity company Centrica PLC with about £30. billion (or RM200 billion) per year revenue.”

    Actually, what Haythornthwaite was doing was wriggling out of answering SR’s question by claiming he was wrongly said to be Chairman, not President. Whoopee!

    He IS most certainly President of PetroSaudi UK:

    http://www.bloomberg.com/research/stocks/private/person.asp?personId=1492981&privcapId=1086143

    http://webfoundation.org/2012/03/rick-haythornthwaite-elected-as-interim-board-chair/

    Although Eric completely fails to acknowledge this point.

    Instead, he contents himself with regurgitating Auta Kanda’s well-worn “…1MDB received back all the USD1.83 billion that it put into the JV and even made USD488m of profits” line, demolished repeatedly by simple facts and logic that you, Wenger & SaTD have provided over and over again. Nor does Eric go anywhere near the fact that both Zeti (now) and the BOD of 1MDB (then) found the whole PSI deal highly irregular; to the point that BNM has revoked its approvals for that RM1.83 billion.

    Hysterically, Eric then says:

    “For good measure, she also accused RBS Coutts, one of the oldest banks in the world (founded in the year 1692) and at that time owned by The Royal Bank of Scotland of conspiring with Jho Low to steal 1MDB’s money.”

    “Conspiring”???

    You nih dah over lah, Eric.

    Well done, Eric, you used Google to look up when RBS Coutts was founded. But SR did not say that they had “conspired to steal money from 1MDB”. Don’t be silly, Eric. Likewise, Falcon Bank Singapore and Wells Fargo NY were involved in transferring US$700 million into your paymaster’s account – that does not make them “co-conspirators”, does it?

    RBS Coutts are however under investigation by FINMA, because of 1MDB:

    http://says.com/my/news/why-the-swiss-authorities-have-opened-a-criminal-investigation-linked-to-1mdb

    I have to agree with the comment above:

    “I suspect this “Lim Sian See”, who, for a long time, used to claim to be a middle aged woman, is actually a mole planted by the DAP to plant seeds of hatred against UMNO.”

    Keep it up, Eric.

    Stay illogical, bro.

    It’s what you do best.

    Like

  12. Pingback: Failed State, Pengemis dan Najib Razak | ajai62

Astound us with your intelligence!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s