Miscellaneous

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2008

Diucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin.

Semoga Syawal ini membawa keberkatan kepada semua dan mengukuhkan ukhwah yang terbina

Sekali lagi saya menyusun sepuluh jari memohon maaf atas keterlanjuran kata dan perbuatan, yang menyinggung perasaan para pembaca Jebat Must Die dan atas segala kesilapan saya yang telah berlaku disepanjang ‘perkenalan’ kita selama ini.

Sekian, terima kasih

Ikhlas dari,

JMD sekeluarga.

51 thoughts on “Selamat Hari Raya Aidilfitri 2008

  1. Salam JMD,

    Kalau keterlanjuran kata dan perbuatan hanya melukai sedikit hati dan perasaan sebilangan individu, itu tandanya kita manusia biasa. Tapi jika keterlanjuran itu merosakkan kehidupan dan masa depan umat sesuatu bangsa itu maka kemaafan sukar di terima andai tiada usaha individu itu membersihkannya. Semuga Allah yg maha kuasa membuka pintu hati manusia yg terlanjur budi, terlanjur bahasa, terlanjur perbuatan dan terlanjur tindakan. Semuga mereka sedar akan kebesaran Allah sebagai maha pencipta. Kita kekal sebgai hambanya yg hina. Kemaafan dari hamba sekeluarga untuk JMD sekeluarga dan semua peminat JMD.

    SELAMAT HARI RAYA DAN KEMAAFAN UTK SEGALANYA.

    MrGondol.

    Like

  2. Dear JMD & family,

    Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin.

    Semoga Tuan Sekeluarga dilimpah rahmat dan usaha murni untuk menegakkan kebenaran mendapat restu Illahi.

    Like

  3. Salam JMD,

    SELAMAT HARI RAYA kepada Saudara sekeluarga. Juga para bloggers yang lain baik berbangsa Melayu, Cina, India, Kadazan, Iban semuanya. Hari kita kembali kepada Fitriah, asal, dimana keamanan dan persaudaraan sesama manusia menjadi matlamat, merentasi batas2 bangsa, warna kulit dan fahaman politik🙂

    MAAF ZAHIR BATIN.

    Like

  4. Thanks for the link you sent me earlier.

    Selamat Hari Raya to you and your family, JMD. Continue your good work online. Take care.

    Like

  5. Assalamualaikum JMD,

    Saya dah mula jatuh ciinta dengan tulisan saudara walaupun merangkak rangkak.
    Kamus sentiasa disisi saya…

    SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI BUAT SAUDARA DAN KELUARGA DI MALAYSIA.

    ROSITA YAACOB
    BRUNEI DARUSSALAM.

    Like

  6. Selamat Hari Raya JMD .

    Rasanya Kampung-kampung di Melaka masih lagi mengekalkan tradisi Menyambut Hari Raya. Cuma tiada lagi longgokan menggunung tempurung yg membara di waktu malam ..

    Like

  7. EID MUBARAK

    JMD,
    Selamat Hari Raya to you and yours

    Signing off from the blogsphere for the festival…
    Gosh, I hope I won’t have too much to catch up when I get back on the Net. There’s the Maybank fiasco that I’m trying to get a grip on (not being very biz-minded and all that). Wish someone would come out with ABC on this.
    Happy Holidays

    Like

  8. saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat hari raya aidilfitri dan maaf zahir dan batin kepada tuan rumah dan kepada semua muslimin dan muslimat.
    salam dari perantauan.

    Like

  9. Dear JMD & family,

    Selamat Hari Raya to ALL. Pandu berhati hati and come back in ONE piece, you hear ? Pak Bodohwi”s still around, kita masih ade kerja belum habis…..

    Salam Aidil Fitri to Lekiu and ALL other muslim contributors.

    BE WELL.

    Like

  10. Salam Aidilfitri buat JMD Sekeluarga serta rakan blogger sekalian

    Semoga ukhuwah yang dipupuk di medan siber JMD ini berkekalan hendaknya.

    Berhati-hati di jalanraya dan beringat semasa beraya.😉

    Like

  11. Salam Sejahtera Di Hari Raya
    Maaf Zahir Batin
    Utk JMD sekeluarga.
    Semoga di panjangkan Umur, dimurahkan rezeki ,
    Dilimpahi idea bernas dan berisi dari Illahi.
    Blogging terus blogging!!

    Like

  12. Selamat hari raya kepada JMD dan keluarga serta semua pengunjung laman blog ini.
    Nampaknye tahun ini saya & anak beraya di ward P6, UMMC.

    Kepada kita semua, pandu dengan berhemah dan bertolak ansur. Ingatlah orang tersayang🙂

    Like

  13. Walau langkah tak bertemu,
    tangan tak berjabat,
    ucap tak terdengar,
    namun hati ini mengucapkan…
    “MINAL AIDIN WALFAIZIN”
    mohon maaf zahir dan batin,
    Di mana-mana sahaja berada……

    Mata kadang kala salah melihat….
    Maka Jari kadang kala salah menaip….
    Mulut kadang kala salah bercakap….
    Hati kadang kala salah menduga…..
    Maafkan segala kekhilafan yang pasti ada….

    Like

  14. Assalamulaikum JMD,

    Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Bathin, aku actually merantau kat Kuching Sarawak, balik Malaya hari Ahad hari tu, sampai Melaka jam 1.00 pagi 30/09/08, meriah nampaknya Melaka tahun ni.

    Buat semua, lupakan dulu hal mengarut masa Hari Raya ni, kita bermaafan sesama Islam … semuga bangsa dan ugama tak tergadai

    Like

  15. Selamat Menyambut Hari Lebaran 1429H.Semoga raya tahun ini disambut dengan lebih gembira dan ceria bersama ahli keluarga.

    Maaf Zahir dan Batin daripada kami,

    Abd Bashid Harun
    Zarina Abbas
    Nurul Husna
    Nurul Atiqah
    NurulIzzah

    Like

  16. SELAMAT HARI RAYA TO YOU AND YOUR FAMILY. IF I HAD MISPLACED MYSELF IN MY COMMENTS I SEEK YOUR MAAF ZAHIR DAN BATIN. MAY THE ALMIGHTY SHOWER YOU AND YOUR FAMILY ALL THE GOOD GRACES FOR CONTINUED HAPPINESS.

    YOURS TRULY
    Freddie De Souza & Family

    Like

  17. Always enjoyed your well written and well articulated articles. Keep it up JMD and here’s wishing you and family “Selamat Hari Raya Aidilfitri”

    Like

  18. Selamat Hari Raya!

    P.s. Sorry to intrude into the raya mood. But I have this nagging concern that would not go away until it is clearify and you are the only one I feed will be able to provide some light.
    When you are back on the net can you give your view on Ku Li’s as an alternative to Najib. I got the feedback that he is viewed more favarably than Najib. But the recent changes in the arena seems to have cut him off.
    Tks.

    Like

  19. J,
    Selamat Hari Raya to you too. Take care. Drive carefully..
    For me this is the best time to keep up with my reading, of my ever increasing books collection. Nice to have met you. keep up with the good work.
    A.

    Like

  20. Dear JMD,

    Though it is already the 6th day of Syawal, but it is never too late to wish you and your family and not forgetting JMD readers, SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF ZAHIR AND BATIN.

    From Nor & Family

    Like

  21. Dear Jebat,

    I hope it is not too late for me to wish you and all visitors “Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Dzahir Bathin”. Hope you all had a good Raya celebration. I love Hari Raya, that is the only that I could catch up with all my siblings (12 of us).

    Queen B

    Like

Astound us with your intelligence!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s